Consiliul Judetean reduce doar 21 de angajati din totalul de 188

Pe ansamblu, inclusiv institutiile subordonate, ramân 654 de posturi, diminuarea fiind de 136 de posturi, dintre care 91 vacante si 45 ocupate Deliberativul judetean a aprobat ieri noul numar de personal, functiile publice, organigrama si statul de functii ale aparatului propriu al executivului judetean. Demersul are în vedere reducerea cheltuielilor bugetare locale, potrivit normelor referitoare la numarul maxim de posturi de la nivelul unitatilor si subdiviziunilor administrativ-teritoriale din OUG nr. 63/2010 si adresei trimise de Prefectura în acest sens.
 

Astfel, fata de organigrama si statul de functii aprobate anterior, numarul total de personal se reduce de la 188 la 167 posturi, respectiv cu 21 de posturi. De asemenea, pentru eficientizarea activitatii, s-a impus si restructurarea aparatului de specialitate al Consiliului Judetean. În primul rând, administratia judeteana renunta la functia de administrator public al judetului, concomitent operând modificari si la nivelul serviciilor si compartimentelor. În consecinta, Compartimentul evidenta lucrarilor Consiliului Judetean trece la Serviciul juridic si de coordonare, în timp ce Compartimentul turism si Compartimentul cooperare si relatii internationale se comaseaza într-o singura structura. Comasate sunt, totodata, Serviciul de utilitati si investitii si Biroul de achizitii publice, modificarea lasându-se cu reducerea functiei publice de sef de birou. Structura organizatorica arhitect-sef este modificata prin mutarea Compartimentului constructii în cadrul Directiei tehnice si investitii, iar la Compartimentul de dezvoltare rurala se redistribuie functia contractuala de inspector de specialitate. Cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate pentru anul în curs, toate aceste modificari intra în vigoare de la data de 1 august 2010. Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur, spune ca la baza demersului au stat criterii de competenta, pensionare, precum si de pastrare a unuia dintre cei doi membri de familie angajati în administratia judeteana. „Avem nevoie de oameni foarte buni, de specialisti în continuare”, a declarat dl Flutur. Pe ansamblu, inclusiv institutiile subordonate, ramân 654 de posturi în total, diminuarea fiind de 136 de posturi, dintre care 91 vacante, iar 45 ocupate. În consecinta, la Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat reducerea este de la 60 la 42 posturi, respectiv de 9 functii publice si 9 functii contractuale. La Camera Agricola se renunta la doua dintre functiile publice de executie, care, de altfel, erau vacante, structura ramânând cu 21 de angajati. Directia „Drumuri si Poduri” va functiona cu 54 de posturi în loc de 64, 8 dintre functiile reduse fiind, de asemenea, vacante. În cadrul Centrului Cultural „Bucovina”, taierea este de la 159 la 133,5 posturi, aceasta operând asupra a 17 functii vacante si a 8,5 functii ocupate. Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” ramâne fara 12 posturi vacante si 6 posturi ocupate, numarul de personal scazând la 53 de lucratori. La Regia Autonoma Aeroportul „Stefan cel Mare” pleaca la pensie un angajat si este redus un post vacant de sef de serviciu, unitatea ramânând cu 50 de angajati. Nu în cele din urma, Complexul Muzeal „Bucovina” reduce 30 de functii de executie, dintre care 18 ocupate si 12 vacante.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: