Din cauza opozitiei PSD si PNL

Administratia judeteana nu reuseste sa puna în vânzare bunuri în valoare de circa 5 milioane de lei

Este a cincea tentativa de scoatere la vânzare a 13 terenuri si imobile, la care consilierii judeteni social-democrati si liberali se arata de neînduplecat
 

Consiliul Judetean nu a reusit sa obtina, nici la a cincea încercare, acordul majoritatii consilierilor pentru vânzarea unor bunuri imobile din patrimoniul privat al judetului. Alesii PSD au votat „împotriva”, iar cei ai PNL s-au abtinut la cele 3 proiecte puse de executiv pe masa legislativului în sedinta de ieri. Este vorba despre terenuri si cladiri din zona cabanei „Caprioara” Adâncata, strazii „Plesesti” din Falticeni si strazii „Manastirea Humorului” din Gura Humorului, iar pentru ca în joc este patrimoniul, alesii PD-L, cu 19 voturi, nu au avut cum sa întruneasca necesarul obligatoriu de doua treimi din optiuni. În ciuda apelului si criticilor aduse de colegii democrat-liberali, care au invocat si saracia bugetara judeteana, consilierii PSD si PNL s-au aratat de neînduplecat. Dupa ce li s-a cerut o justificare la pozitia adoptata, liberalul Brîndusel Nichitean a acuzat demersul „pompieristic”, spunând ca fost invitat doar cu 5 minute înainte de plecarea la fata locului pentru vizionarea obiectivelor scoase la bataie. În schimb, chiar daca a fost sa vada terenurile si constructiile cu pricina, Ioan Corjuc (PSD), a dat un raspuns cel putin echivoc. „Am fost si am vazut locatiile respective si sunt, într-adevar, într-o stare avansata de degradare. Din punctul meu de vedere, pretul de scoatere la licitatie este corect sau ar putea fi acceptabil pentru vânzare”, a spus dl Corjuc, sublinierea survenind ca o reamintire a aceea ce s-a întâmplat în sedintele anterioare, când pretul era considerat prea mic si s-a cerut o reevaluare a obiectivelor. Seful administratiei judetene, Gheorghe Flutur, a respins acuzele aduse, punând în vedere ca, de fiecare data, executivul a dat dovada de solicitudine si transparenta. „Nu este prima tentativa a noastra de a valorifica aceste bunuri care sunt în paragina. Aceste obiective au mai facut obiectul dezbaterii, discutându-se, pe marginea lor, în cel putin 5 întâlniri. Nu cred ca se poate vorbi despre actiune pompieristica, pentru ca noi am asigurat, de fiecare data, logistica, expertii, sa mergem în teren si sa respectam toate etapele”, a explicat dl Flutur. Consiliul Judetean spera sa obtina din înstrainarea bunurilor de pe lista cu 13 pozitii de terenuri si cladiri suma 4,91 milioane de lei. Întrucât legislatia s-a modificat, executivul se vede obligat sa excluda fondurile în cauza de la veniturile bugetare pe care se conta în 2010. Conform noilor reglementari, reintroducerea în buget va fi posibila doar la realizarea efectiva a tranzactiilor si încasarea contravalorii acestora.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: