Viorel Marcu, primul sinistrat din Dornești care se vede cu acoperiș deasupra capului

Ieri, noua sa casă a fost terminată „la roșu”, iar apoi s-a trecut la montarea acoperișului

La numai o săptămână de la demararea lucrărilor de reconstrucție a locuințelor în urma inundațiilor, prima casă ridicată din temelii în comuna Dornești este finalizată „la roșu”.

 

Potrivit președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, locuința aparține familiei lui Viorel Marcu, ce are șapte copii; casa a fost terminată „la roșu”, iar ieri dimineață a fost montat acoperișul. El a spus că, în prezent, muncitorii, împreună cu proprietarul, realizează lucrările de izolație, iar familia Marcu urmează să se mute cât de curând în noua casă. „Muncitorii sunt niște eroi. Lucrările la această casă au fost începute în urmă cu o săptămână, iar acum s-a montat acoperișul și se lucrează la izolație. Sper ca în scurt timp familia Marcu să intre în noua casă”, a spus Flutur.
Casa familiei lui Viorel Marcu a fost distrusă de inundații, după ce un pârâu din comună s-a revărsat. Noua sa locuință este construită în vatra satului.
Președintele Traian Băsescu a vizitat, în urmă cu o săptămână, șantierul acestei case și i-a felicitat pe oamenii care deja îi terminaseră temelia, trecând la construirea pereților.
În județ trebuie reconstruite 129 de case și 90 reabilitate; reconstrucția cât și reabilitarea lor a început în mai multe puncte din județ.
CJ Suceava anunță că va contribui, pe lângă ajutorul guvernamental, cu un sprijin direct de 5000 de lei pentru fiecare casă care se reconstruiește și cu 2500 de lei pentru fiecare casă care se reabilitează, bani ce pot fi folosiți pentru plata muncitorilor sau pentru achiziționarea de materiale necesare proprietarului. „Nevoia cea mai mare este în refacerea infrastructurii rutiere și feroviare a județului Suceava, costuri ce depășesc 50 de milioane de euro, dar și în repararea digurilor și regularizarea torenților pentru evitarea unor pagube și mai mari”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: