Primarul Ion Lungu:

Diminuările salariale descurajează munca

Salariile lucrătorilor din administrația locală nu pot coborî sub salariul minim pe economie, de 600 de lei brut pe lună

 

Diminuarea salarială, conform prevederilor legale intrate în vigoare de la 1 iulie, se va răsfrânge asupra fondului de salarii, declară șefului administrației locale sucevene, Ion Lungu. Primarul precizează că reducerea de 25% nu se poate aplica tuturor salariaților primăriei, aceasta presupunând coborârea remunerației lunare sub salariul minim pe economie, demers interzis prin lege.
„Cu siguranță vom face acest reduceri salariale. Este o situație din cele mai neplăcute și, presupun, că nici foarte eficientă pentru salariații din primărie. Aceasta deoarece se descurajează interesul salariaților pentru muncă, Pe de altă parte, astfel se lovește și în unii oameni, pentru că, să ai un loc de muncă cât de cât bine plătit, este mare lucru în ziua de azi”, relevă edilul-șef Ion Lungu.
Cu alt prilej, primarul reliefa că salariile lucrătorilor din administrația locală au scăzut foarte mult odată cu tăierea sporurilor și a altor facilități salariale, circa 300 de lucrători luând în jur de 600 de lei în mână.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: