Concursul de titularizare

71 de dascăli s-au speriat de subiecte și au ieșit din săli

La Concursul de titularizare de miercuri, 71 de dascăli care râvneau la un post titular în învățământ nu s-au descurcat în fața subiectelor și au părăsit sala de examen, în afară de cei 211 care nu s-au mai prezentat, deși se înscriseseră.

 

Reamintim că la Suceava au fost și 2 candidați eliminați, fiindcă au încercat să copieze. Oricum, s-ar spune că este mai bine ca anul trecut, când la același concurs au fost eliminați 7 candidați, tot pentru tentativă de fraudă.
La nivel național, s-au prezentat la probele scrise ale acestui concurs cam 80% din cei înscriși. Județul Suceava nu este însă trecut pe lista județelor cu rate scăzute de prezență, precum Bihor (72,53%), Vâlcea (74%), Vrancea (74,42%), Argeș (74,75%) și municipiul București (74,48%). Rate ridicate de prezență s-au înregistrat în județele Giurgiu (92,01%), Harghita (90,48%), Ilfov (89,90%), Sibiu (88,65%) și Iași (88,53%).
În perioada 16-18 iulie se vor înregistra contestațiile, pe 19 iulie acestea vor fi rezolvate, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 20 iulie. Între datele de 21 și 22 iulie se va desfășura repartizarea candidaților care au obținut minim 7 la concurs pe cele 131 de posturi titularizabile vacante în județul Suceava, în ședințe publice. Emiterea și comunicarea deciziilor de încadrare sunt programate pe 2 august.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: