La lucrările de reabilitare a alimentării cu apă și a canalizării sucevene

„Termene nerealiste”

Mulți suceveni se plâng de șanțurile neacoperite și străzile nerefăcute, însă primarul Lungu pune în vedere că graba peste măsură ar putea avea ca urmări lucrări de proastă calitate

 

Constructorii din cadrul Programului ISPA din municipiul Suceava își asumă termene nerealiste, pe care nu le pot respecta, s-a atras atenția ieri, la comandamentul de la primărie, cu factorii implicați. „Se aruncă niște termene nerealiste, pe când eu cred că societățile de construcții ar trebui să spună realitatea. Mă mir că acestea își asumă ca țintă de 3-4 săptămâni, după ce, în urmă cu puțin timp, am discutat că respectivele lucrări pot dura 5-6 săptămâni”, a pus în vedere directorului adjunct al beneficiarului final al execuției, ACET, Mircea Onifriciuc.
Primarul Ion Lungu recunoaște că lucrurile nu merg așa cum ar fi de dorit, graficele neputând fi respectate și din cauze obiective, precum precipitații îndelungate și abundente. Așa se face că, deja, unii dintre executanți au cerut decalarea liniei de finiș stabilite anterior. Edilul-șef spune că multe dintre străzi au fost năpădite de alu-viuni, fenomen care a împiedicat refacerea infrastructurii și turnarea de beton sau bi-tum.
„Vom face tot posibilul ca împreună cu cei de la firma de consultanță și de la ACET, beneficiarul final, să recuperăm rămânerile în urmă din această perioadă. Ne referim, în primul rând, la aducerea la starea inițială a terenului și refacerea carosabilului. Dacă din punct de vedere al montării conductelor situația este acceptabilă, la refacere însă nu stăm tocmai bine, atât pe partea de alimentare cu apă, cât și pe cea de canalizare, suferinde fiind toate cartierele orașului”, subliniază șeful municipalității. Dl Lungu arată că mulți suceveni se plâng de șanțurile neacoperite și străzile nerefăcute, precizând însă că societățile constructoare nu pot fi grăbite peste măsură. „Nu putem forța prea mult aceste intervenții, pentru că riscăm lucrări de proastă calitate”, a conchis edilul-șef Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: