Asfixiați în lada pentru făină

Patru frățiori au murit în chinuri groaznice

Patru frați, cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani, din satul Gemenea, comuna Stulpicani, au murit asfixiați într-o ladă pentru făină. Tragedia s-a produs luni seara, iar trupurile neînsuflețite ale micuților au fost descoperite de mama și sora cea mare a acestora, care au anunțat de urgență poliția prin serviciul 112.

 

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliției orașului Gura Humorului și specialiști din cadrul Serviciilor Criminalistic și Investigații Criminale de la I.P.J. Suceava. În urma primelor cercetări efectuate, oamenii legii au stabilit că trupurile celor patru copii nu prezentau urme de violență.

Mama și-a lăsat copiii în grija tatălui, care este surdo-mut

Familia lovită de tragedie este atipică, dacă luăm în considerare că mama copiilor, Angela Rusu, are 38 de ani, suferă de un handicap mintal de gradul II, iar tatăl micuților, Dumitru Rusu, are 74 de ani și este surdo-mut sau, după cum spun specialiștii, are deficiențe grave de auz și vorbire.
Luni după-amiază, Angela Rusu, împreună cu fiica sa cea mai mare dintre copiii aflați acasă, Irina Rusu, în vârstă de 10 ani, au plecat la un magazin din sat, pentru a face cumpărături, lăsându-i pe micuți în grija tatălui. Cele două au lipsit de acasă mai bine de două ore, pentru că magazinul sătesc la care trebuiau să ajungă era situat la o distanță de câțiva kilometri de casa lor.
La întoarcere și-au dat seama că cei patru copii rămași acasă nu sunt de găsit.
În cele din urmă copiii au fost găsiți de sora lor mai mare, o puștoaică isteață foc. Copila nu conștientiza ieri nenorocirea care s-a abătut asupra familiei ei și ne-a povestit cu dezinvoltură și cu lux de amănunte cum și-a descoperit frățiorii morți în lada de făină. „Era o fată mare cu un băiat aici, și o fată mică cu un alt băiat aici. Era Ioana și Petrea aici, și Parasca cu Pavel aici. Și capacul cum a venit, are șaibă și nu au mai putut să-l deschidă”, ne-a spus Irina, arătând cu ambele mâini spre cele două compartimente ale lăzii pentru făină.
Copila ne-a mărturisit că s-a gândit să-și caute frățiorii în ladă, la circa jumătate de ore după ce a ajuns acasă, împreună cu mama ei, pentru că cei patru copii obișnuiau să se mai ascundă acolo. „Ne-am gândit că au plecat la ciuperci aici, aproape de casă. Și i-am așteptat. Apoi eu mi-am amintit că ei se mai joacă în ladă și m-am dus să-i caut acolo. Capacul lăzii era închis”, povestește copila.

„Mă gândesc în ce chinuri au murit copiii!”

Văzându-și copiii fără suflare, Angela Rusu a cerut ajutorul vecinilor, după care a sunat la 112. Martorii susțin că mama a încercat să-și resusciteze micuții, potrivit indicațiilor pe care le-a primit prin telefon de la lucrătorii serviciul de urgență. „Ce să-i mai resuscitezi? Că erau reci. Le-am pus mâna pe mânuțe și pe piciorușe și toți erau vineți și reci. Când a încercat să-i facă respirație artificială, uneia dintre fetițe i-a dat sângele pe nas și urechi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: