Universitatea Suceava a dat ieri startul înscrierilor

Faptul că încă nu au fost eliberate adeverințele de absolvire a bacalaureatului a determinat un ritm mai puțin alert al înscrierilor de la Universitatea Suceava, ieri, în prima parte a zilei. Așa au spus cei din comisiile de înscriere repartizați pe săli și facultăți, care speră însă ca numărul candidaților de anul acesta să fie cel puțin la nivelul celui de anul trecut. Mai ales că toate facultățile au oferte îndestulătoare de locuri și unele noutăți.

 

De pildă, la Facultatea de litere și Științe ale comunicării au apărut modificări în ce privește modalitatea de admitere, iar, în premieră, Facultatea de Educație Fizică și Sport are studii la masteratul „Educație fizică școlară și activități extracurriculare”. „Față de anii trecuți există cel puțin două modificări importante în ceea ce privește admiterea la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, ambele în avantajul celor ce doresc să se formeze și să se specializeze în domeniul Limbă și literatură. În primul rând, cei care nu au studiat o limbă străină în cadru școlar, dar consideră că pot să devină specialiști în comunicarea în limba respectivă pentru că au avut ocazia s-o vorbească acasă sau într-o țară străină, se pot înscrie la admitere pe baza notelor de la o altă limbă străină, studiată timp de patru ani. De exemplu, cineva care nu a făcut deloc franceză în școală se poate înscrie la Limba și literatura franceză-Limba și literatura engleză pe baza mediei de bacalaureat și a notelor obținute la limba engleză (sau chiar germană). Cu alte cuvinte, orice candidat își poate alege pentru calcularea mediei de admitere notele de la limba străină studiată patru ani care sunt cele mai avantajoase pentru el, indiferent de specializarea pe care vrea s-o urmeze în cadrul domeniului Limbă și Literatură”, ne-a declarat ieri conf. univ. Simona Manolache, de la Facultatea de litere.
O altă noutate importantă la Litere este masteratul Didactica Limbilor Moderne, acreditat de către ARACIS, care se adresează celor ce doresc să se specializeze ca profesori de limba franceză sau de limba engleză. „Deși masteratul e în primul an de funcționare și, prin urmare, nu i-au fost atribuite locuri fără taxă, cei mai buni dintre masteranzii înscriși vor beneficia de suportul Fundației Dinu Patriciu și al Fundației Codecs, fiindcă acest masterat e unul dintre cele care au câștigat competiția națională

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: