Astăzi, bilanțul pagubelor

Gheorghe Flutur, președintele CJ, a precizat că acesta depășește estimarea efectuată la sfârșitul săptămânii trecute

Bilanțul final al pagubelor produse de inundații în județul Suceava va fi prezentat astăzi, a anunțat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, precizând că acesta depășește estimarea făcută la finele săptămânii trecute, care se ridica la 65 de milioane de euro.

 

Șeful deliberativului județean a declarat, după ședința de ieri a Comandamentului județean pentru situații de urgență, că a fost prezentată evaluarea pagubelor la 22 de capitole privind distrugerile provocate de inundații la case, drumuri naționale, drumuri județene, drumuri comunale, căi ferate, obiective culturale, obiective economice, stații de captare și epurare a apei, rețele electrice, rețele de distribuție și transport al gazelor naturale, drumuri și terenuri forestiere, terenuri agricole sau lucrări ale CN „Apele Române”. „Comisiile au prezentat fișele de evaluare pentru fiecare capitol în parte”, a precizat Flutur.
Potrivit primei evaluări prezentate vineri, pagubele provocate de inundații în județul Suceava s-ar fi ridicat la 65 de milioane de euro, reprezentând distrugerea sau avarierea gravă a caselor, drumurilor, căilor ferate, ale societăților de utilități, la care se adaugă 50 de milioane de euro, sume necesare urgent pentru îndiguiri sau închiderea unor breșe din diguri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: