Reluarea în viteză a campaniei de imunizare împotriva tuberculozei

Aproape 500 de sugari au fost vaccinați în doar două zile

 

Procesul de imunizare a nou-născuților împotriva tuberculozei a reînceput și la Suceava, săptămâna trecută fiind vaccinați deja aproximativ 500 de sugari.
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, miercurea și joia trecute au primit serul 463 de copii, 141 fiind vaccinați în maternități, 51 la medicii de familie și 271 în centrele speciale organizate în județ de către direcție.
Din cauza deficitului de vaccinuri, la începutul lunii iunie 2.110 de copii din județ erau restanțieri la vaccinarea cu vaccinul BCG, împotriva tuberculozei, în stocurile DSP nemaifiind acest vaccin din primăvară, deoarece Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, care îl producea, nu a mai primit autorizație de producție.
În prezent, la nivel național, sunt imunizați circa 60.000 copii născuți în perioada februarie-iunie 2010, rămași nevaccinați, precum și cea de rutină, care se realizează de obicei în maternități, conform calendarului național de imunizare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: