Aproape 3,5 milioane de lei pentru „Casa verde” din județul Suceava

Persoanele fizice pot primi cel mult 6.000 de lei pentru instalații de producere a energiei termice pe bază de peleți, brichete sau tocătură lemnoasă

 

De la începutul acestei luni a devenit operațional programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire, face cunoscut directorul coordonator al Comisariatului Regional al Gărzii de Mediu, Diana Mihaela Gășpărel.
Comisarul-șef regional de mediu spune că Administrația Fondului de Mediu a deschis, de la 1 iulie, o sesiune de depunere a proiectelor, din totalul de 110 milioane de lei alocat la nivel național, județului Suceava revenindu-i suma de 3,49 milioane lei.
Denumit popular și „Casa Verde”, scopul programului este îmbunătățirea calității aerului, a apei și solului, prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului și a combustibililor fosili utilizați pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire și obținerea de apă caldă menajeră. Astfel se încurajează utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante, solicitanți eligibili fiind persoanele fizice proprietare ale imobilului în care se implementează proiectul. Imobilul nu trebuie să facă obiectul unui litigiu la instanțele judecătorești, vreunei revendicări sau al unei proceduri de expropriere; solicitantul nu poate avea obligații restante la bugetele de stat sau cel local. Programul prevede acordarea unei sume de până la 6.000 lei pentru instalarea la locuințe a panourilor solare; până la 8.000 de lei – în vederea dotării cu pompe de căldură; a cel mult 6.000 de lei – pentru instalații de producere a energiei termice pe bază de peleți, brichete, tocătură lemnoasă, precum și pe resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: