Dornești și Volovăț

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților contribuie cu forță de muncă la reconstrucția a 40 de case

 

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va asigura forța de muncă necesară pentru reconstrucția a 40 de case în comunele Dornești și Volovăț.
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, după o întâlnire cu ÎPS Pimen Suceveanul, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, că Biserica se va implica în efortul comun de reconstrucție a județului în urma inundațiilor. „Mulțumesc și apreciez atitudinea arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, care este alături de noi de fiecare dată, mai ales în momente grele, pentru a ajuta concetățenii nevoiași să iasă din necaz”, a spus Flutur, care a precizat că pentru construcția acestor locuințe se vor utiliza materiale de construcție ce vor fi trimise de Guvern.
În urma inundațiilor din județul Suceava este necesară reconstrucția a 130 de case, din care 34 au fost distruse complet, iar celelalte au rămas fără structură de rezistență; alte 88 de case urmează să fie reabilitate, iar 1.040 de case trebuie reparate, valoarea pagubelor fiind estimată la două milioane de euro.
În județ, se află deja în reconstrucție 11 case, dintre care 8 în Dărmănești și alte 3 în Dornești. De ieri urma să înceapă reconstrucția de case și în alte localități.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: