Administrația județeană pregătește solicitarea de sprijin financiar de la Fondul de Solidaritate al UE

Președintele CJ, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că autoritățile sucevene lucrează la documentația necesară pentru solicitarea de sprijin financiar din partea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene.

 

Flutur a mai spus că a discutat și cu comisarul pentru agricultură, Dacian Cioloș, pentru găsirea unor soluții de suplimentare de fonduri europene pentru infrastructura rurală. El a subliniat că au fost înființate 4 comisii, pe bazinele hidrografice ale râurilor Moldova, Suceava, Bistrița și Siret, care să stabilească urgențele la care trebuie să intervină CN Apele Române cu executarea de diguri sau corecții de torenți.
Flutur a arătat că trebuie intervenit rapid pe râul Suceava în zona localităților Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Bilca și pe afluenții acestui râu, pe râul Moldova și pe afluenții lui, trebuie consolidat malul râului Siret în zona Zamostea – Zvoriștea – Hânțești, la fel cum trebuie să se intervină pe Bistrița în zona Ciocănești.
„Intervenția urgentă de precauție este la fel de importantă ca și intervențiile pentru refacerea infrastructurii distruse”, a precizat președintele CJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: