„Experimentul Dornești”

Transportul de mărfuri, de pe șosea, pe calea ferată

Ministerul Transporturilor ar putea pune în aplicare, experimental, în zona Dornești, proiectul privind transferul unei părți a transportului auto de mărfuri pe calea ferată, a propus ieri senatorul PD-L de Suceava, Orest Onofrei.

 

Prezent la inaugurarea podului de pontoane de la Dornești, care permite reluarea circulației pe DN 17 A Rădăuți – Siret, parlamentarul a explicat că autocamioanele ar putea fi preluate de garnituri de tren în gara Dornești și ar urma să fie transportate pe calea ferată, până în Rădăuți. „Ar putea fi făcut astfel un experiment și de văzut dacă există infrastructura necesară pentru proiectul de transfer a unei părți din transportul auto de mărfuri pe calea ferată”, a spus Onofrei.
Senatorul a subliniat că astfel se poate testa eficiența unei astfel de măsuri, costurile și modul în care autocamioanele cu mărfuri se comportă pe platfor-mele CFR. El a reamintit că a propus acest proiect în luna ianuarie 2009, iar ulterior și ministrul transporturilor, Radu Berceanu, care a declarat că își dorește să mute o parte din traficul greu de mărfuri și substanțe periculoase pe rețeaua feroviară, pentru că în acest moment rețeaua de drumuri este supraaglomerată și se distruge rapid.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: