Reabilitarea termoficării

Municipiul Suceava a fost tăiat de la porția finanțării

Anul acesta, Guvernul a tăiat de la porție municipalitatea suceveană, nemaiacordând bani pentru reabilitarea termoficării.

 

Primarul Ion Lungu spune că insistă în continuare la executivul din București, însă, dată fiind criza economică, perspectivele privind accesarea de noi fonduri nu sunt tocmai încurajatoare. Anul trecut, în conturile Primăriei Suceava au intrat, în scopul amintit, 5 milioane lei, administrația locală având încă de reabilitat porțiuni din magistralele de transport ale agentului termic.
„Trebuie să spunem că, deocamdată, nu avem vești foarte bune din partea Guvernului. Nici nu sunt de așteptat, având în vedere criza economică. Așteptăm să ni se mai acorde niște bani pentru reabilitarea rețelelor de termoficare. În 2009, am primit 50 de miliarde de lei vechi, însă, până în prezent, anul acesta nu ni s-a mai dat niciun leu”, precizează dl Lungu.
Toate acestea se petrec și în condițiile în care încasările la bugetul local nu sunt cele scontate, intrările scăzând cu 20% față de perioada corespunzătoare a lui 2009.
Edilul-șef relevă că există încă tronsoane „slabe” de conducte, precum cel de pe traseul strada Ciprian Porumbescu – Colegiul Național „Petru Rareș”, dar și mai multe puncte termice care ar avea urgentă nevoie de intervenții.
În reabilitarea magistralelor de transport și a rețelelor de distribuție, precum și în modernizarea punctelor termice, sunt investite 10 milioane de euro din Proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: