Bani europeni și naționali pentru apicultorii suceveni

La începutul lui 2010, în județul Suceava erau 16.000 de familii de albine

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava informează apicultorii că termenul-limită pentru depunerea cererilor de plată pentru acțiunile realizate în acest an este 16 august 2010.

 

Directorul coordonator Angela Coroleucă transmite că acțiunile pentru care se acordă sprijin financiar sunt lupta contra varoozei și cumpărarea mătcilor provenite din ferme de elită și de multiplicare, a roiurilor la pachet, a roiurilor pe faguri și a familiilor de albine, măsuri prevăzute în Programul Național Apicol. Beneficiarii sprijinului financiar sunt apicultorii persoane fizice, persoanele fizice au-torizate sau persoanele juridice, organizate în asociații de crescători de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producători, constituite conform legislației în vigoare.
„Reamintim că apicultorii nu pot solicita ajutorul financiar în nume propriu, ci trebuie să depună, anual, cererea de sprijin financiar la sediul formei asociative din care fac parte. Ulterior, formele asociative depun, la centrele județene APIA, cererea de plată, pe baza solicitărilor membrilor”, informează dna Coroleucă.
La începutul lui 2010, în județul Suceava erau 16.000 de familii de albine.
Pentru anul 2009 – 2010, pachetul financiar destinat celor două acțiuni este de 1,96 milioane euro, fonduri europene, și de 6,65 milioane lei, fonduri de la bugetul național.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: