Pentru anul academic următor

Taxe nemajorate la Universitatea Suceava

În oferta pentru anul academic ce urmează sunt incluse masterate și specialități noi > Cele mai mici taxe sunt la Facultatea de Inginerie Mecanică > Înscrierile pentru sesiunea de admitere încep peste câteva zile

 

Universitatea “Ștefan cel Mare”

Universitatea Suceava își așteaptă candidații la admiterea pentru anul academic următor cu taxe nemajorate față de anul precedent, cu masterate și specialități noi.
Facultatea de Educație Fizică și Sport organizează în premieră studii de masterat, taxa de școlarizare fiind de 2.500 lei/an, iar la Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică va funcționa o nouă specializare la studii de licență, Informatică Economică, taxa fiind de 2.200 lei/an. Și Silvicultura are o nouă specializare, tot la licență, zi – Ecologia și Protecția Mediului –, pentru care a fost stabilită taxa de 1.800 lei/an. În rest, taxele de școlarizare sunt aceleași ca anul trecut. În general, taxele au un cuantum cuprins între 2200 și 1850 de lei/an, cele mai ridicate fiind la Silvicultură, Educație Fizică și Științe Economice și Administrație – 2.200 lei/an, la studii de licență. La Litere și Științe ale Comunicării, Inginerie Alimentară și Științele Educației studenții vor plăti 2.000 lei, iar pentru specializările din cadrul Facultății de Istorie și Geografie se vor percepe taxe de 1.850 lei/an, respectiv 2.000 de lei/an.
La Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, taxele diferă de la o specializare la alta, fiind cuprinse între 1.600 lei și 2.000 lei, aceasta din urmă fiind doar la Calculatoare, specializare pentru care optează cei mai mulți absolvenți. Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management percepe taxele de școlarizare cele mai reduse: 1.600 lei, indiferent de specializare. Cele mai mari sunt taxele la Învățământul la Distanță (ID), care pot ajunge și până la 3.000 lei pe an.
Reamintim că oferta Universității “Ștefan cel Mare” Suceava cuprinde 936 locuri fără taxă și 2.795 locuri cu taxă pentru studiile de licență. Pentru studiile de masterat au fost aprobate 580 locuri bugetate, la fel ca și anul trecut, și alte 1.343 locuri cu taxă.
Pentru sesiunea de vară a admiterii, înscrierile se vor face în perioada 12 – 21 iulie, între 21 – 23 iulie fiind programată afișarea rezultatelor. Admiterea se va efectua pe bază de dosare, cu excepția Facultății de Educație Fizică și Sport și a Facultății de Științe ale Educației, la care se organizează concurs.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: