Salariați din învățământ învață să administreze rețele de calculatoare

Cadre didactice și alte categorii de personal din sistemul de învățământ participă la cursuri de formare pentru administrarea rețelelor de calculatoare din școli, în cadrul unui program desfășurat de Ministerul Educației în perioada iulie-decembrie.

 

Este vorba despre un program finanțat prin fonduri structurale, care vizează dezvoltarea resurselor umane în educație, sprijinirea unor profesiuni noi prin reconversie a profesorilor și orientarea lor către domenii cerute de piața muncii, asigurarea resursei umane care să administreze rețele de calculatoare din sistemul național de învățământ primar, gimnazial și liceal, contribuind la creșterea calității sistemului de educație.
Din județul Suceava vor participa la cursuri aproximativ 140 de persoane.
„Includerea în grupul-țintă al proiectului oferă participanților posibilitatea de a dobândi competențe profesionale într-o nouă ocupație – administrator de rețea de calculatoare –, într-un domeniu în expansiune pe piața muncii și important pentru societatea bazată pe cunoaștere aflată în plină dezvoltare, de a utiliza și extinde TIC în școli, posibilitatea completării normei școlare, de a nu părăsi sistemul de educație și de a se integra într-un sistem social echitabil. În felul acesta va fi diminuat și efectul de deficit de personal calificat în administrarea rețelelor de calculatoare din școlile românești, folosind personal din sistem”, a precizat șeful Inspectoratului Școlar Suceava, Petru Carcalete.
Asistați de formatori, cursanții urmează să parcurgă operațiile de administrare a rețelei prezentate în standardul ocupațional și să facă practică chiar pe rețeaua de calculatoare a școlii. „Sesiunile de formare profesională vor pune accent pe exerciții practice, prin care participanții pot acumula experiență de administrare a rețelei. Mediul de instruire coordonat de formatori va fi conceput având în centru o rețea funcțională de calculatoare, pe care participanții o vor folosi pentru exemplificări și teste. Participanții la sesiunea de formare vor folosi mașini virtuale pentru configurarea unui mediu de operare care folosește rețele de calculatoare”, a mai informat șeful IȘJ. Durata programului este 80 ore de formare, iar cursanții vor primi certificate CNFPA. Formatori pentru județul Suceava sunt inginerii Liviu Rusu, Cătălin Laslău și Toader Pîțu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: