S-au întors ploile

Suceava a fost ieri un județ bicolor; cod portocaliu de ploi la munte, cod galben în celelalte zone > Până aseară, la ora 21, rămânea în vigoare și avertizarea hidrologică cod portocaliu pe toate râurile din județ > Ploile se opresc în weekend, dar reîncep de luni

 

Atenționările de cod galben și portocaliu, meteorologice și hidrologice, au „curs” și în cursul zilei de ieri, aducând din nou îngrijorare în rândul populației din localitățile care au suferit din cauza inundațiilor și care nu reușește încă să scoată apa din gospodării.
Ploile s-au întors în județul Suceava care a devenit ieri un județ bicolor. Zona de munte a primit avertizare cod portocaliu de ploi, cantitățile de apă căzute depășind 60-70 l/mp. Celelalte zone ale județului s-au aflat în cod galben, avertizare ce presupune averse de ploaie de la 30 l/mp în sus și, izolat, 60 l/mp. La ora redactării acestei note, avertizările meteorologice de ploi erau valabile până ieri seară la ora 21, dar meteorologii le puteau actualiza în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.
Ca urmare a precipitațiilor abundente s-a instituit și avertizarea hidrologică de cod portocaliu pe toate râurile din județ, râuri care până ieri dimineață erau în scădere.
Ieri se aflau în continuare în teren aproape 500 de pom-pieri ai Inspectoratului Județean pentru Situații de urgență și zeci de jandarmi suceveni, care munceau în localitățile în care populația este afectată de inundații.
„Țin permanent legătura cu oamenii mei din teritoriu, în caz că apar probleme legate de noile căderi de precipitații. A plouat, e drept, dar, din fericire, nu fuseseră anunțate alte evenimente care să necesite intervenții de urgență”, declara ieri, la ora 14, colonelul Ion Burlui, șeful ISU Suceava.
Din păcate, prognozele meteorologilor nu sunt deloc optimiste. Se pare că ploile se vor opri vineri sau sâmbătă, până la începutul săptămânii viitoare, pentru ca de luni, marți s-o ia de la capăt…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: