A slujit... la doi stăpâni ?

Preotul Pânzaru din Vășcăuți, pus în libertate de tribunal

Măsura arestării, propusă de procurori, nu a rezistat deliberării judecătorești, împotriva lui fiind luată cea a obligării de a nu părăsi țara > Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava declară recurs > Acuzat de dare de mită și contrabandă cu țigări, cazul parohului va fi supus săptămâna aceasta Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au dus ieri pe preotul Cristinel Gheorghe Pânzaru, de 36 de ani, din Vășcăuți, Mușenița – reținut marți, pentru 24 de ore, sub acuzațiile de dare de mită și contrabandă (cu țigări) – în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.
Angajații Ministerului Public n-au reușit, însă, să convingă instanța tribunalului că inculpatul prezintă pericol concret pentru ordinea publică, judecătorii respingându-le propunerea și hotărând pentru el obligarea de a nu părăsi țara o perioadă de 30 de zile. Va trebui, astfel, ca magistrații-procurori să aducă la dosar probe concludente și temeinice din care să rezulte că preotul, paroh și în Vășcăuți, și în Mușenița, este vinovat de ceea ce i se impută, cu alte cuvinte a slujit, în același timp, la doi stăpâni: și la Cel de Sus, și la… partea adversă, în administrarea căreia se află, generic, iarba ce-i poartă numele…
Reamintim că, urmare a unui denunț adresat DGA – Serviciul Județean Anticorupție Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a efectuat urmărirea penală împotriva preotului Pânzaru, care 1-a contactat de mai multe ori pe un agent de poliție, lucrător operativ IJPF Suceava, căruia i-a oferit o sumă importantă de bani (4000 de euro), pentru a-i facilita introducerea în țară, peste fâșia verde a frontierei româno-ucrainene, a unei cantități în-semnate de țigări de proveniență străină.
În noaptea de 5/6.07.2010, inculpatul, împreună cu alți participanți la activitatea infracțională, ar fi introdus o însemnată cantitate de țigări ucrainene (37.000 de pachete) peste fâșia verde a frontierei de stat a României, cantitate de țigări care a fost identificată de organele de urmărire penală cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare autorizate de instanța de judecată.
„Întreaga activitate infracțională a fost monitorizată de o echipă operativă condusă de procuror și lucrători de poliție judiciară din cadrul SJA Suceava, precum și alți specialiști din cadrul IJPF Suceava”, se arată într-un comunicat al parchetului județului.
PTSv a introdus recurs la decizia Tribunalului.
Săptămâna aceasta, urmează ca Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților să ia în discuție cazul parohului Cristinel Gheorghe Pânzaru și să hotărască în ceea ce-1 privește.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: