DSP a predat toate spitalele

Toate spitalele din județ au trecut în subordinea autorităților locale sau județene, unde a fost cazul, fără probleme, cu două zile înainte de termenul-limită impus de Ministerul Sănătății.

 

Primele mișcări pe care le-au făcut unii primari au fost schimbări în comitetul director al unor spitale, dar nu se poate interpreta că aceste modificări ar fi fost de natură politică, întrucât toți managerii aveau mandatul expirat, a declarat ieri directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu.
„Toți directorii aveau mandate interimare. În decembrie, ministrul le-a prelungit pentru 6 luni, termenul expirând pe 15 iunie. Nu știu pe unde s-au mai făcut modificări, unii directori n-au mai vrut să fie, alții și-au păstrat postul, dar primarii au dreptul să facă modificări. Știu că la Suceava și Câmpulung s-au emis decizii pentru aceleași comitete directoare”, a spus șeful DSP.
Reamintim că, odată cu procedura de preluare a celor 10 spitale din județ, au fost „operate” și schimbări la funcția de director la Spitalul Municipal din Fălticeni și la spitalele Orășenesc și Psihiatrie Cronici Siret. La spitalul fălticenean, în locul dr. Adrian Sigmund a fost numit fostul director administrativ Mircea Lupu. Directorul Spitalului Orășenesc Siret, economistul Marius Scorbohaci, a fost schimbat cu medicul Ionuț Grigore, care a venit la conducerea acestei unități sanitare din funcția de șef al Spitalului de Psihiatrie Cronici din localitate, iar la acesta a revenit la conducere psihologul Tiberius Rotaru.
Ultimele spitale predate la… cheie de DSP au fost cele două de la Câmpulung – Psihiatrie și Municipal.
Între timp, Ministerul Sănătății a început și proiectul “Aplicarea procesului de descentralizare în sistemul de sănătate”, care se desfășoară începând cu 17 iunie 2010. Proiectul este finanțat de Fondul Social European, are o valoare de 4.112.425 lei, va dura un an și se va ocupa de “îmbunătățirea calității și eficienței furnizării serviciilor publice, cu accent pe procesul de descentralizare”. Partea cea mai bună a lui este că va cuprinde și o activitate de formare a personalului, care va avea drept rezultat, se preconizează, „oferirea și garantarea accesului tuturor cetățenilor la servicii de sănătate de înaltă calitate, redresarea și dezvoltarea asistenței medicale, asigurarea resurselor umane profesionalizate”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: