PSD Suceava 2020

Amendă de 50.000 de lei pentru depozitarea gunoaielor pe o rampă închisă

Luna trecută, cea mai mare sancțiune aplicată de comisarii de mediu județeni a fost de 50.000 lei, informează directorul coordonator al Comisariatului Regional al Gărzii de Mediu Suceava, Diana Mihaela Gășpărel.

 

„Amenda s-a dat pentru neconformarea cu măsura impusă privind interzicerea depozitării deșeurilor menajere în depozitul de deșeuri neconform și care a sistat activitatea la termenul impus de Uniunea Europeană”, subliniază comisarul-șef de mediu, menționând că, potrivit directivelor europene, administrațiile locale rurale din județ și-au închis obligatoriu gropile de gunoi până la mijlocul lui iulie 2009. Pe de altă parte, acolo unde nu a existat posibilitatea sistării, fiecare primărie putea să-și amenajeze amplasamente temporare pentru stocarea deșeurilor menajere. Acestea din urmă vor funcționa până la înființarea celor două mari depozite ecologice de la Moara și Pojorâta, precum și a stațiilor de transfer aferente.
Lucrătorii Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Suceava au efectuat, în intervalul ianuarie-iunie 2010, 461 acțiuni de inspecție și control, dintre care 199 planificate și 262 neplanificate. În urma descinderilor, s-au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 392 mii lei. Totodată a fost făcută și propunere de suspendare a actului de reglementare pe linie de protecția mediului, pentru nerealizarea măsurilor impuse prin programul pentru conformare, parte integrată a acestuia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: