Penultima probă la bac

Inundațiile l-au întârziat la examen

Inundațiile din județ nu au împiedicat desfășurarea penultimei probe de la Bacalaureat, de ieri, subiectele ajungând la timp inclusiv la Siret, zonă foarte afectată de ape.

 

Un singur candidat, care dă examenul la centrul de la Colegiul Tehnic Rădăuți, a ajuns în clasă după ce subiectele fuseseră distribuite, el motivând că a întârziat din cauza inundațiilor. Acesta a susținut proba cu subiect de rezervă, așa cum spune regulamentul.
Ieri s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la Istorie, pentru absolvenții la profilul uman, sau Matematică, pentru cei de la real. Pentru această probă, s-au înscris 6.635 candidați din județul Suceava, dar au lipsit 113 absolvenți, cei mai mulți, 26, fiind de la centrul organizat la Grupul Școlar „Ion Nistor” Vicovu de Sus, 24 la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava și 19 la Colegiul Agricol Fălticeni.
La istorie, candidații au avut de rezolvat varianta 9 din 10 posibile, proba fiind considerată de mulți candidați o „piatră de încercare”, date fiind complexitatea și dificultatea subiectelor.
La primul punct candidații au avut de răspuns la șapte întrebări pe baza a două fragmente din texte istorice despre Pașoptism și Proclamația de la Islaz, respectiv abdicarea lui Al. Ioan Cuza.
Tot șapte cerințe au fost și la punctul doi, pe marginea a două texte despre politica fascistă și democrația în Europa secolului XX. Dar cel mai greu punct a fost considerat de participanți cel de-al treilea, de analiză: ei au avut de scris un eseu de aproximativ două pagini despre “Diplomație și conflict în Evul Mediu și la începuturile modernității în spațiul românesc”. Din acest an, istoria este disciplină obligatorie de bacalaureat pentru elevii de liceu care au urmat secții umaniste.
Nici subiectele de la matematică n-au fost ușoare, candidații având de trecut prin exerciții cu logaritm, funcții, mulțimi, vectori, o problemă de geometrie în plan, exerciții din matrici și polinoame.
Ultima probă de bacalaureat este joi, 2 iulie, la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, la fizică, chimie, biologie sau informatică, pentru profilul real, și la geografie, filosofie, logică, economie, psihologie sau sociologie, pentru uman.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: