De la St. Laurent du Pont (Franța), la Suceava (din nou)

Cornelia Petrescu și „Cercul lui Simion”

Lansarea noului roman are loc sâmbătă, 3 iulie, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”

 

De curând revenită din Franța, scriitoarea Cornelia Petrescu își va lansa cel mai recent roman sâmbătă, 3 iulie, de la ora 18, în sala „Auditorium” a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Romanul se intitulează „Cercul lui Simion” și a apărut în urmă cu puțin timp la editura Junimea din Iași. Manifestarea este organizată sub egida Societății Scriitorilor Bucovineni, avându-l ca moderator pe prozatorul Constantin Arcu, președintele SSB. Perspective de lectură a romanului va propune publicului L.D. Clement, dar și eleva Andreea Siran.
Ivită pe lume într-o familie de învățători din Bucovina și devenită chimistă, dna Cornelia Petrescu avea să lucreze la Brăila (combinatul, centrala și institutul de cercetare și proiectare pentru celuloză și hârtie). Din 1986, în Franța, ca refugiat politic (dublă cetățenie); timp de 12 ani a lucrat la Institutul de Cercetări Atomice din Grenoble. După cum mărturisește, atracția pentru scris a venit „ca o terapie psihică în dificila perioadă de dezrădăcinare”. Printre volumele pe care le-a semnat se numără nuvela fantastică „R

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: