Dealul continuă să alunece

Lucrările de drenaj ce trebuie efectuate în zona Dealului Teodoreni ca urmare a accentuării alunecărilor de teren se ridică la un milion de lei, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.

 

Potrivit acestuia, în urma ploilor abundente din ultima perioadă, alunecările de teren din zona Dealului Teodoreni s-au accentuat, zece case fiind afectate, din care trei sunt în pericol imediat, una dintre acestea aparținând fratelui fostului lider PSD, Octav Cozmâncă. „Dealul alunecă cu repeziciune și sunt trei case în pericol, fiind amenințate în total zece case”, a spus Lungu.
Primarul a arătat că a fost instituit, marți, un comandament la fața locului unde, împreună cu specialiști în domeniu, au fost stabilite măsurile ce trebuie adoptate pentru stoparea alunecării. El a explicat că este necesar să se facă cinci chesoane cu drenuri pe o distanță de 60 de metri liniari, investiția fiind estimată la un milion de lei, în timp ce municipalitatea are în buget alocată suma de 100.000 de lei pentru aceste lucrări.
Lungu a spus că până în data de 5 iulie va fi executat un studiu de fezabilitate pentru această investiție, urmând să fie începute lucrările cu fonduri de la bugetul local și că va solicita sprijin financiar din partea Guvernului din fondul pentru calamități naturale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: