Ion Lungu, analiză la jumătatea celui de-al doilea mandate

Bilanțul este unul pozitiv

Ca autocritică, primarul aderă la opiniile sucevenilor despre starea deplorabilă a străzilor din municipiu, nerealizarea la timp a depozitului ecologic de la Moara și a noii centrale termice pentru încălzirea locuințelor sucevenilor

 

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și-a marcat ieri, într-o conferință de presă, jumătatea celui de-al doilea mandat de șef al executivului din Areni. Prezentarea realizărilor vine pe fondul Zilelor Sucevei, respectiv cel al manifestărilor prilejuite de aducerea moaștelor Sfântului Ion cel Nou de la Suceava. „Sigur, cu toată lipsa de modestie, eu zic că, la doi ani de mandat, bilanțul este unul pozitiv”, a declarat Ion Lungu.
Dl Lungu a punctat ca pozitive declararea Sucevei ca pol de dezvoltare urbană, pentru suma de 22,4 milioane de lei; demararea lucrărilor la prima rută ocolitoare a capitalei de județ, pe ruta Moara-Mihoveni-Pătrăuți-Siret, cu 8 milioane de lei alocate până acum. Totodată, edilul-șef se mândrește cu finalizarea Programului ISPA, preconizată pentru decembrie 2010 și cu investiții de peste 22 de milioane de euro. Ocupantul fotoliului din Areni spune că urmează a doua etapă în domeniu, cea de extindere a rețelelor de apă și canalizare, la Bruxelles fiind depusă o aplicație prin care Sucevei i se rezervă suma de 35 milioane de euro.
Tot ca realizări, șeful administrației locale evidențiază semnarea acordului de finanțare a proiectului de reabilitare a Cetății de Scaun a Sucevei; continuarea modernizării rețelelor de transport a energiei termice; repararea a peste 20 de străzi și a trotuarelor din toate cartierele; reabilitarea termică a 16 blocuri și achiziționarea de la E-ON, la un preț mai mult decât acceptabil, a infrastructurii de iluminat public.
La jumătatea celui de-al doilea mandat la conducerea administrației locale, Ion Lungu își pune în cont și modernizarea drumului din zona pasarelei CFR Șcheia; punerea gratuită la dispoziția tinerilor a unor terenuri pentru construirea de locuințe în regim privat; modernizarea parcului central; construirea a 40 de apartamente pentru chiriașii evacuați din casele naționalizate; darea în folosință a 80 de locuințe ANL și crearea a circa 3000 de noi locuri de muncă la marile centre comerciale din oraș. La toate acestea, adăugate sunt acordarea de abonamente gratuite pensionarilor, elevilor și studenților, precum și finanțarea Festivalului de artă medievală și a Festivalului-concurs „Lira de aur”, neuitată fiind premierea cuplurilor de aur ale Sucevei.
Primarul Ion Lungu și-a făcut și autocritica, cele mai mari eșecuri fiind nerealizarea la timp a depozitului ecologic de deșeuri menajere de la Moara și construirea în timp real a noii centrale termice pentru încălzirea locuințelor sucevenilor.
Primarul Ion Lungu aderă la opiniile sucevenilor despre starea deplorabilă a străzilor din municipiu afectate de lucrările ISPA, precum și a rețelelor de termoficare, gaze naturale și energie electrică.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI