Pentru 2009

Fermierii suceveni vor primi sprijin pe suprafață în valoare de peste 109 milioane de lei

 

APIA Suceava face cunoscut că s-a făcut autorizarea la plată pentru fermierii care au venit cu dosare pentru schemele de sprijin pe suprafață din anul 2009. Directorul coordonator al instituției, Angela Coroleucă, declară că, până în prezent, eșantionați au fost 56.518 agricultori din totalul de 56.523 de depunători de solicitări, plățile urmând a se face la o suprafață solicitată de 211.278 de hectare. Pentru fermierii selectați, suma autorizată la plată este de 109,7 milioane de lei.
Centrul județean Suceava al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai informează că, la nivelul județului, în cadrul campaniei de depunere a cererilor de sprijin pe suprafață aferente anului 2010 au fost depuse, până la data de 11 iunie, un număr de 56.711 cereri. Prin intermediul acestora s-a solicitat acordarea de sprijin financiar pentru o suprafață de 211.349 hectare. De remarcat este faptul că 199 de fermieri mari, fiecare dintre ei cu peste 50 de hectare de teren lucrate, au șansa să primească ajutor financiar pentru un total de aproape 35.000 de hectare.
Reamintim că perioada de depunere a cererilor a fost 1 martie-17 mai 2010, pentru intervalul 18 mai-11 iunie fiind percepute penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Nicio cerere de sprijin înaintată după 11 iunie nu mai este admisă la calculul plății pentru anul în curs.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: