Reașezările de personal, împiedicate de întârzierea descentralizării

Odată cu preluarea unor activități, Consiliului Județean îi revin atribuții care presupun și existența unor salariați care să le ducă la îndeplinire

 

Descentralizarea trebuie să se materializeze în perioada care vine, în caz contrar putându-se întâmpina dificultăți în ceea ce privește preluarea pe plan local și județean a activităților care fac obiectul acestui demers. Declarația aparține președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, care crede că este timpul să se știe „pe ce poate conta la anul”. „Descentralizarea trebuie să se materializeze, mai ales dacă ne referim la școli și spitale. Acum aceasta trebuie să se finalizeze, pentru că suntem la jumătatea anului și este necesar să știm pe ce contăm în 2010 și, de asemenea, cum să ne așezăm la treabă”, subliniază șeful executivului județean.
Dl Flutur este de părere că, urmare a întârzierii descentralizării, nu se pot face nici reașezări de personal în administrația publică județeană. Și aceasta pe motiv că, odată cu preluarea unor activități, Consiliului Județean îi vor reveni și noi atribuții care, bineînțeles, reclamă și salariații de rigoare pentru ducerea la îndeplinire a lor. „Vrem să vedem ce atribuții preluăm pe sănătate, învățământ, agricultură sau cultură. Deja administrațiilor locale le-au venit noi atribuții și cum oare vom putea coordona un spital fără oameni?”, s-a întrebat retoric șeful executivului județean Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: