Pentru finalizarea lucrărilor de la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului” din Suceava

Sunt necesare încă zeci de milioane de lei

 

Administrația locală suceveană susține, în continuare, lucrările de la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului”, investiție de amploare, estimată la câteva zeci de milioane de lei.
Primarul Lungu a „inspectat”, săptămâna aceasta, stadiul lucrărilor de la impozantul edificiu religios, menționând că a vizualizat obiectivul de la cota +70 a ultimului turn. Edilul-șef s-a arătat impresionat de măreția locașului de cult, menționând că, anul acesta, de la buget s-a disponibilizat suma de 300.000 de lei și că, până la finele lui 2010, urmează a se mai acorda 200.000 de lei. „Este o lucrare foarte importantă din punct de vedere creștin, fiind o construcție reprezentativă pentru Biserica creștină din Suceava și Bucovina. În același timp, este o clădire cu arhitectură deosebită, reprezentativă sub aspectul patrimoniului cultural, lucrările fiind unele de amploare. În măsura în care bugetul va permite, vom face tot posibilul să ne concentrăm, din punct de vedere al finanțării bisericilor, mai mult pe Catedrală”, a evidențiat dl Lungu.
Primarul Sucevei a spus că, din 2004, de când s-a instalat în fotoliul administrativului din Areni, înspre Catedrala „Nașterea Maicii Domnului” au fost îndreptate fonduri de 2,5 milioane lei, 500.000 de lei reprezentând alocațiile guvernamentale. Ion Lungu a mai arătat că finalizarea lucrărilor, inclusiv pictarea edificiului, presupune un necesar de zeci de milioane de lei.
În reședința de județ există 35 de biserici, dintre care 10 în construcție. Din total, 7 au o vechime de secole și fac obiectul lucrărilor de reabilitare și consolidare.
Investițiile de la unitățile de cult de pe raza municipiului Suceava sunt susținute în baza proiectelor depuse la primărie. Potrivit legii, fondurile publice se acordă pentru activități non-profit de interes local. Câștigătorii proiectelor sunt stabiliți de către o comisie de evaluare, iar mărimea finanțării este aprobată în plenul deliberativului municipal.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI