Petru Luhan perseverează

 

După succesul de care s-a bucurat inițiativa de a o invita pe românca Raluca Ioana Van Staden să-și prezinte în Parlamentul European senzorul care detectează cancerul în doar șase minute, europarlamentarul PD-L de Suceava, Petru Luhan, a decis să prezinte toate invențiile românești premiate în acest an la Salonul de la Geneva. “Invențiile românești prezentate la Geneva reprezintă valori ce trebuie făcute cunoscute europenilor. Voi promova invențiile prezentate la salonul de la Geneva din 2010 pentru a schimba percepția europenilor despre țara noastră, evidențiind adevăratele valori românești, în contextul în care mulți europeni asociază România cu elemente negative”, a spus eurodeputatul sucevean.
El consideră că în acest mod europarlamentarii, oamenii de afaceri, jurnaliștii europeni vor putea să admire invențiile românești.
Luhan consideră că invențiile românilor contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și, în același timp, la dezvoltarea economică, iar Strategia 2020 pentru UE, care este axată în jurul societății bazate pe cunoaștere, are nevoie și de contribuția inventatorilor români.
În 2010, cele 46 de invenții românești prezente la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva au obținut 58 de medalii, dintre care 24 de aur, 15 de argint, 8 de bronz și 11 premii speciale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: