Crește povara fiscală de pe umerii sucevenilor

De la 1 iulie, penalitățile de întârziere la plata impozitelor și taxelor locale cresc de la 0,1 la 2% pe zi > Încă din 1990, municipalitatea are de încasat penalități și majorări în valoare de zeci de milioane de lei

 

Primarul Ion Lungu a anunțat ieri, într-o conferință de presă, creșterea penalităților de întârziere la plata impozitelor și taxelor locale de la 0,1 la 2% pe zi. Măsura intră în aplicare de la 1 iulie, șeful municipalității făcând acest demers în contextul în care numeroși cetățeni vin la serviciile specializate ale executivului cerând să fie scutiți de la plata acestei majorări. Primarul spune că, din păcate, măsura tăierii penalităților nu poate fi luată, Codul fiscal interzicând acest lucru.
„Cresc aceste majorări și penalități la plata cu întârziere a taxelor și impozitelor locale la bugetul local de către cetățeni. Ca atare, fac un apel la suceveni să-și achite obligațiile la timp, pentru că nu pot fi scutiți de respectivele majorări, întrucât Codul fiscal nu permite acest lucru”, a spus dl Lungu, subliniind că, prin cumularea obligațiilor cu penalităților, contribuabilii pot ajunge la incapacitate de plată. Edilul-șef a exemplificat cu o obligație fiscală de 100 de lei care, neplătită pe durata unui an, va aduna penalități de aproape 30 de lei.
Primăria Suceava are de încasat atât de la persoanele fizice, cât și de la agenții economici, penalități și majorări de întârziere de zeci de milioane de lei, provenind din 1990 încoace. La taxele și impozitele locale de la populație, penalitățile se ridică la 3 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: