Sucevenii din buricul târgului au refuzat reabilitarea termică guvernamentală

 

Sucevenii care locuiesc în plin centru al municipiului Suceava nu s-au arătat interesați de facilitățile financiare oferite prin programul național de creștere a eficienței energetice a blocurilor de locuințe. Cel puțin așa a declarat, într-o întâlnire cu presa locală, primarul Ion Lungu, care, cu alt prilej, evidenția că zona are cele mai vechi imobile, iar, ca urmare a potențialului financiar mai ridicat al proprietarilor, acestea din urmă se pretau cel mai bine la investițiile în anveloparea termică. În aceste circumstanțe, dar și sub imperativele privind schimbarea la față a centrului civic, conducerea municipalității intenționează să propună Consiliului Local o inițiativă legislativă privind susținerea reabilitării blocurilor pe principalele artere ale centrului orașului.
„Din păcate, nu am reușit să avem acordul proprietarilor să intre în programul de reabilitare termică prin programul guvernamental, însă este un proiect la care, de asemenea, dorim să lucrăm. Este posibil ca, la momentul potrivit, să dăm o hotărâre de Consiliu Local, prin care vom reabilita întreaga zonă din punct de vedere al fațadei blocurilor, dar și al acoperișurilor. Acestea din urmă sunt de tip vechi și cu țiglă spartă”, precizează primarul, adăugând că a purtat discuții cu conducerea asociației de proprietari, întrucât, pentru intervenții, este nevoie de acordul a 100% din numărul proprietarilor. Vizate de acest proiect sunt blocuri de pe străzile Nicolae Bălcescu, Ștefan cel Mare și Ana Ipătescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: