Deși austere

Zilele Sucevei, cu focuri de artificii

Este normal să fie marcat acest eveniment, chiar dacă perioada actuală este destul de dificilă, susține primarul Ion Lungu > În prima zi de sărbătoare sunt programate spectacole folclorice, pentru ca a doua zi, pentru tineri, să evolueze trupa Desperados sau Elena Gheorghe

 

Programul manifestărilor dedicate Zilelor Sucevei, din 24 și 25 iunie, va fi unul destul de modest, corelat cu măsurile de austeritate impuse de criza economică a declarat ieri, într-o întâlnire cu presa locală, primarul Ion Lungu. Dl Lungu a spus că, de la bugetul local, se va aloca în acest scop un maxim de 50.000 de lei, contându-se, însă, și pe unele sponsorizări.
„Găsesc că este corect și normal să marcăm Zilele Sucevei, chiar dacă este o perioadă destul de dificilă și de criză la nivelul întregii țări. Bugetul primăriei pentru acest
eveniment este de maxim 500 de milioane de lei vechi, însă sperăm să mai atragem și sponsorizări, astfel încât acestea să scadă această sumă”, precizează șeful administrației locale.
Conform proiectului de program, în prima zi, la sediul primăriei va fi inaugurată expoziția „Suceava de ieri” și vor fi înmânate diplome cuplurilor de aur, membrilor echipe de volei CSM Suceava și elevilor olimpici. Pe esplanada Casei Culturii va fi deschis Târgul de Sânziene, iar începând cu ora 15, tot aici, vor evolua formații de muzică populară de amatori, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, precum și interpreți consacrați ai județului. Seara celei de-a doua zile este dedicată muzicii pentru tineri, pe lângă trupele locale fiind așteptată, cel mai probabil, evoluția formației Desperados sau a Elenei Gheorghe. Nelipsitul foc de artificii va vea loc la ora 22, în fața Casei Culturii, după care se va desfășura Festivalul de muzică folk „La Suceava în Cetate”.
Anul trecut, primăria a alocat 70.000 de lei, Zilele Sucevei fiind marcate în perioada 24-28 iunie, de miercuri până duminică.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI