Amestecătură în stil românesc

Examenul grevei

În județul Suceava, 16 unități școlare din cele 176 cu personalitate juridică, ale căror cadre didactice aparțin de Sindicatul Județean “Spiru Haret”, nu au făcut grevă, nefiind de acord cu ea. În schimb, în toate centrele de bacalaureat a început ieri proba de evaluare a competențelor lingvistice de limbă străină. În 10 dintre cele 39 centre de bacalaureat, proba se desfășoară cu profesori din afara școlii, printre ele numărându-se colegiile “Petru Rareș”, „Spiru Haret” și “Mihai Eminescu”.

 

În școlile și grădinițele cu program normal din municipiul Rădăuți și zona învecinată a fost grevă, mai puțin în Școala Grămești și Școala Nr. 3 Marginea, a informat liderul Sindicatului Bucovina Rădăuți, prof. Gheorghe Șorodoc. Potrivit lui, în grădinițele cu program prelungit s-a desfășurat activitatea în mod normal întrucât părinții nu au avut unde-și lăsa copiii, iar în cele două școli speciale cu internate nu a fost activitate, dar copiii au fost supravegheați. În cele 6 centre de bacalaureat din zona Rădăuți, am fost informați că proba de bacalaureat se desfășoară conform programului, cu profesorii din centrele respective.

La Gura Humorului, elevii de-a XII-a s-au solidarizat cu greviștii

O situație surprinzătoare, detensionată până la urmă de sindicat și conducerea școlii, s-a întâmplat la Grupul Școlar “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, unde elevii de-a XII-a s-au solidarizat cu profesorii și nu au vrut să intre la examen. Acolo toți profesorii sunt în grevă și au întâmpinat de dimineață comisia de examen, cu profesori din altă parte, neîmpiedicând-o însă să intre în școală.
“Am avut o situație dificilă la Grupul Școlar

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI