La prima pentru ovine și caprine

Solicitări mai puține

Ultima zi pentru depunerea solicitărilor este luni, 31 mai
 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava informează că a înregistrat peste 570 cereri pentru acordarea primei pe cap de animal. Directorul coordonator al APIA, Angela Coroleucă, informează că aceasta ar urma să fie plătită pentru un efectiv de aproape 68.000 de ovine și în jur de 2450 de caprine. Șefa instituției arată că termenul-limită de solicitare a plății naționale directe este 31 mai, anul trecut la centrul județean Suceava al APIA fiind depuse de 1101 cereri la sprijinul financiar pentru 129.695 de ovine, precum și 96 de solicitări pentru un efectiv de 5238 de capete de caprine.
Campania a debutat pe 28 aprilie. Pentru a beneficia de prima pe cap de animal, efectivul din exploatație trebuie să fie de minimum 50 de capete de ovine femele, respectiv de cel puțin 25 de capete de caprine femele, vârsta acestora nedepășind 1 an până la data de 31 martie a anului în care se face solicitarea primei. Totodată, este necesar ca efectivul pentru care se cere sprijinul financiar al statului să fie înscris în Registrul național al exploatațiilor. De menționat este și că, atunci când în urma verificărilor se constată diferențe între numărul animalelor solicitat la plată și numărul animalelor eligibile, se vor aplica reduceri sau excluderi de la plată. În cazul în care diferența dintre numărul animalelor solicitate și numărul celor determinate este mai mică sau egală cu trei, nu se va aplica nicio penalizare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: