„Probleme în agendă”

Absenți la ședința Euroregiunii „Prutul de Sus”

Premierul Emil Boc și miniștrii dezvoltării regionale și turismului, Elena Udrea, și al transporturilor, Radu Berceanu, nu vor mai participa, astăzi, la ședința Euroregiunii „Prutul de Sus”. La ședința care se va ține la Suceava nu vor mai fi prezenți nici vicepremierii din Ucraina, și nici miniștrii din Republica Moldova.
 

Potrivit președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, reprezentarea guvernelor României, Ucrainei și Republicii Moldova la ședința Euroregiunii „Prutul de Sus” va fi la nivel de secretar de stat, situația fiind determinată de modificarea agendelor fiecărei părți. „Au apărut probleme în agenda fiecărei părți”, a spus Flutur. El a precizat că secretarii de stat vor prelua și vor transmite guvernelor lor problematica discutată în domeniul mediului, transporturilor, dezvoltării regionale sau turismului.
În cadrul ședinței se va discuta, la propunerea județului Suceava, despre programul de dezvoltare a căilor de transport transfrontaliere din această euroregiune, managementul situațiilor de urgență și regularizarea râurilor Siret, Prut și Suceava, dezvoltarea durabilă a turismului în euroregiune, înființarea unui forum al oamenilor de afaceri. La propunerea regiunii Cernăuți, va fi dezbătută strategia gestionării deșeurilor și managementul administrării pădurilor și valorificarea resurselor din lemn. Biroul Regional Transfrontalier Comun din Suceava va prezenta situația depunerilor de proiecte prin Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova și va fi prezentat și un document intitulat “Suceava – 40 de luni în Uniunea Europeană”.
Gheorghe Flutur anunțase joi, într-o conferință de presă, că la ședința de astăzi, în care președinția euroregiunii va fi preluată de județul Suceava, vor participa doi vicepremieri din Ucraina, miniștrii transporturilor și mediului din Republica Moldova, iar partea română va fi reprezentată de premierul Emil Boc, ministrul dezvoltării regionale și turismului, precum și ministrul transporturilor, alături de secretari de stat din cadrul ministerelor de externe și mediului.
Euroregiunea “Prutul de Sus” s-a înființat în anul 2000, fiind formată din regiunile Cernăuți și Ivano-Frankovsk din Ucraina, raioanele Briceni, Edineț, Fălești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și municipiul Bălți din Republica Moldova, precum și județele Suceava și Botoșani.
Președinția euroregiunii este asigurată, până astăzi, de regiunea Cernăuți.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI