De la 1 ianuarie

Toate taximetrele din Suceava vor avea culoarea galbenă

Aleșii locali au stabilit, în ședință ordinară, noi reglementări referitoare la organizarea și desfășurarea transportului de persoane, mărfuri sau bunuri în regim de taxi.

 

Potrivit acestora, se va sancționa cu amendă de la 100 la 500 de lei staționarea cu autovehiculul taxi, cu lampa în poziția „liber”, în scopul îmbarcării călătorilor în afara locurilor de așteptare amenajate și semnalizate corespunzător. Excepție de la această regulă face situația în care conducătorul auto a luat o comandă prin dispecerat, stând pentru sosirea clientului. De asemenea, conform reglementărilor amintite, începând cu 1 ianuarie 2011 eliberarea autorizațiilor este posibilă doar pentru autovehiculele taxi care vor avea culoarea galbenă. Pe de altă parte, de la 1 ianuarie 2013, toate mașinile care vor veni la vizarea autorizațiilor vor avea această culoare, scopul fiind personalizarea acestora în trafic. În conformitate cu proaspetele prevederi, taximetriștii sunt obligați să ofere autorității de autorizare informațiile solicitate pentru clarificări referitoare la structura cheltuielilor, demers necesar la modificarea sau ajustarea tarifelor de distanță pentru serviciul de transport în regim de taxi. Conducătorii auto autorizați vor avea obligația de a respecta nivelul tarifului de distanță, stabilit prin hotărâre a Consiliului Local, și să notifice autoritatea de autorizare cu privire la intenția de modificare sau ajustare a acestuia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: