Rutele culturale europene vor include și bisericile cu frescă exterioară din Bucovina

Bisericile cu frescă exterioară din Bucovina vor fi cuprinse într-un proiect pentru promovarea de către Comisia Europeană a unei rute culturale.

 

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, într-o conferință de presă, că în prezent se lucrează la proiectul ce privește bisericile cu frescă exterioară din Bucovina din patrimoniul mondial UNESCO, care va fi racordat la celelalte rute culturale europene. El a arătat că această rută ce cuprinde cele șapte biserici UNESCO din județul Suceava va putea fi extinsă la celelalte biserici cu frescă exterioară din județ, dar și la cele din județul Neamț. „Este un proiect complex pentru modernizarea căilor de acces și înființarea de centre de informare turistică”, a spus președintele CJ Suceava.
În prezent trei mănăstiri sucevene, Dragomirna, Sucevița și Moldovița, sunt reabilitate cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: