Reguli stricte pentru atribuirea autorizațiilor pentru taximetrie

Primăria Suceava va atribui o serie de autorizații pentru practicarea serviciului de transport în regim de taxi pe raza urbei reședință de județ. „Datorită faptului că o serie de transportatori au renunțat la autorizațiile taxi, în momentul de față există autorizații taxi disponibile”, a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi.
 

Adjunctul șefului executivului local preciza, cu puțin timp în urmă, că o parte din retrași s-au orientat înspre alte slujbe, alții dintre ei au mașini prea vechi, iar posibilitățile financiare personale nu se ridică la nivelul reclamat de costurile înlocuirii autoturismului mai vechi de 10 ani cu unul nou sau cu altul cu mai puțin de 5 ani de viață. Viceprimarul Harșovschi mai arăta că atribuirea are la bază mai multe criterii, precum cele referitoare la vechimea autoturismului, calificarea acestuia în conformitate cu normele de poluare „euro”, volumul portbagajului, gradul de confort și siguranță, precum și cel referitor la vechimea transportatorului în acest domeniu. Atribuirea autorizațiilor s-a făcut cu acordul asociațiilor profesionale existente, în limita unui total de 370 de autoturisme care au capacitatea de a asigura și minimul de taximetre necesare pe timp de noapte.
Șoferii pot să presteze activitatea de taximetrie, iar procedura de atribuire a noi autorizații pentru activități de transport în regim de taxi și de închiriere este declanșată doar în situația în care se decide majorarea numărului acestora din urmă prin hotărâre a Consiliului Local. Atunci când transportatorii autorizați renunță la autorizațiile taxi, dacă acestea sunt retrase, ori dacă numărul autorizațiilor crește în condițiile legii, respectivele documentații de transport de persoane vor fi atribuite transportatorilor înscriși în lista de așteptare. În lista de așteptare deschisă de autoritatea de autorizare, care este publică, orice transportator autorizat se poate înscrie o singură dată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: