Criza care dezumanizează ?

Primarul din Verești nu are bani nici măcar să înmormânteze un membru sărac al comunității

> Întrebat dacă administrația peste care e șef se va implica în ajutorarea unei biete familii din Bursuceni, al cărei cap a murit subit, în urma unui accident de muncă, edilul-șef Dănuț Gavriliuc a răspuns: „Eu nu am fost în localitate când s-a întâmplat… Primăria nu își permite niciun fel de ajutor. Ce ajutor, vai de mine?… E criză! Eu nu am bani de salarii, domnule!”

 

„Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți efectuează cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate și sănătate în muncă de către o persoană care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri și nerespectarea de către orice persoană a obligațiilor și a măsurilor stabilite cu privire la securitatea și sănătatea în muncă, dacă prin aceasta se creează un pericol grav și iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, dacă faptele au produs consecințe deosebite (prevăzută și pedepsită de art. 37 și 38 din Legea 319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă), având ca obiect împrejurările în care a survenit decesul numitului Stejar Bucaciuc, angajat al SC Lux – Electric SRL Suceava”, informează procuror Cristina Lăcrămioara Jaba, purtătorul de cuvânt al parchetului rădăuțean.
De precizat că în speță este vorba de un accident de muncă soldat cu deces, iar cercetările procurorilor nu vizează, în această fază, o persoană anume. Acestea se efectuează în mod obligatoriu la toate cauzele de gen și urmăresc aspecte eventuale care ar putea îmbrăca laturi ale infracțiunilor sus-amintite.
Potrivit sursei citate, a rezultat că, la data de 26.05.2010, în jurul orei 16.20, în timpul efectuării unor verificări ale unui corp de iluminat public aflat pe un stâlp de joasă tensiune din centrul comunei Grănicești, bărbatul a căzut de pe scara pe care se urcase și s-a lovit în zona capului. Decesul a fost instantaneu.
Conform prevederilor legale, despre producerea accidentului de muncă a fost sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, care a desemnat un inspector pentru a efectua verificări potrivit competențelor sale, concluziile raportului încheiat de acesta urmând a fi avute în vedere și la soluționarea dosarului penal.
Cercetările penale continuă în vederea stabilirii cauzelor și eventualelor persoane responsabile de producerea accidentului de muncă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: