La DGASPC

Manifestările dedicate Zilei copilului încep de astăzi

Sute de copii din centre se vor distra de 1 Iunie împreună cu colegi și invitați din comunitate

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava începe de astăzi seria manifestărilor dedicate „Zilei copilului”.

 

De la ora 10,30, la sediul instituției, copii din asistența maternală profesionistă din zonele Salcea, Milișăuți, Rădăuți Dărmănești și Zvoriștea dau drumul unei expoziții de colaje, pictură și desene. Alți copii din AMP, împreună cu preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6, vor participa la un concurs de desene pe asfalt și vor susține un program artistic.
De astăzi și până pe 7 iunie, la Shopping City Suceava va rămâne deschisă o expoziție cu vânzare, conținând obiecte realizate de beneficiarii Complexului Terapeutic „Blijdorpf – O nouă viață”.
Duminică, 30 mai, copii din Centrul de Plasament „Sf. Gheorghe” Dolhasca, împreună cu colegi și alți membri din comunitate, vor dansa, vor cânta și vor merge la picnic.
Beneficiarii din centrele „Speranța” și „Colț Alb” vor avea alături membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România – Filiala Suceava, cu care vor vizita Muzeul de Istorie și Științe ale Naturii, vor merge la slujba religioasă de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” și la picnic în Parcul „Șipote”.
Marți, chiar de „Ziua copilului”, va fi mobilizare generală în cel puțin 7 centre din sistemul de asistență socială al județului. La Centrul de Plasament ,,Laurenția Ulici” Gura Humorului vin elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș”, care vor vizita centrul și, împreună cu gazdele, vor desena pe asfalt, vor organiza diferite jocuri, ateliere de creație, vor cânta, dansa, vor recita versuri, vor juca teatru. Invitată specială va fi aici, din nou, solista de muzică populară Viorica Macovei.
La Centrul de Plasament ,,Mihail și Gavriil” Solca se vor desfășura activități „deștepte”, de genul concursurilor de ghicitori, cine știe câștigă, desene cu temă dată, dar și concursuri sportive și un carnaval.
Vizite la muzeele din localități, concursuri și distracție cu invitați copii din comunitate se vor desfășura din plin pe 1 Iunie și la serviciile alternative de tip familial Fălticeni și Gura Humorului, Centrul de Plasament ,,Universul Copiilor” Rădăuți, complexurile de tip rezidențial „Speranța” și ,,Colț Alb” Suceava, Complexul Terapeutic ,,Blijdorp România – O nouă viață” Suceava, Centrul de Plasament ,,Visătorii” Fundu Moldovei, Complexul de Servicii de Recuperare pentru Copilul cu Dizabilități Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: