În 2009, în vistieria municipală suceveană s-au adunat doar puțin peste jumătate din veniturile scontate

Anul trecut s-au adunat un pic mai mult de jumătate din veniturile pe care administrația locală suceveană miza.

 

Cel puțin așa rezultă din contul de execuție a bugetului general al municipiului Suceava și din situațiile financiare anuale, aprobate ieri de aleșii locali.
Inițial, bugetul municipiului Suceava a fost stabilit la 399,4 milioane lei, din care 286,9 milioane lei venituri proprii și 112,4 lei prelevări de la bugetul central sub forma sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată și subvențiilor, inclusiv din transferuri, altele decât subvențiile. Urmare a rectificărilor bugetare de pe toată întinderea lui 2009, prevederile bugetare definitive au ajuns la 413,5 milioane de lei. Potrivit contului de execuție a bugetului local, din prevederile bugetare definitive, încasările efective s-au ridicat la 222,5 milioane de lei, adică la 53,80% din plan, iar cheltuielile au fost de doar 220,8 milioane de lei, adică de 53,39% din estimări.
La 31 decembrie 2009, în urma încasărilor și plăților efectuate pe parcursul anului, municipiul Suceava a înregistrat un excedent de 1,63 milioane lei. Acesta survine sumelor intrate în pușculița bugetară grație vânzării spațiilor cu destinație medicală, fondurile urmând a fi orientate înspre realizarea unor proiecte de interes public în domeniul sanitar. Diferența de circa 439.137 lei va fi utilizată pentru acoperirea golurilor temporare de casă provenite din decalajele dintre veniturile și cheltuielile anului 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: