Aniversarea a 85 de ani de la constituirea structurilor CMRR și a 20 de ani de la reluarea activității ANCMRR “Al. I. Cuza”

Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Alexandru I. Cuza” – Filiala județului Suceava „Petru I. Mușat” organizează astăzi adunarea generală festivă a asociației, consacrată împlinirii a 85 de ani de la constituirea structurilor asociative ale CMRR și a 20 de ani de la reluarea activității ANCMRR “Al. I. Cuza” și a filialei sucevene a acesteia.

 

Potrivit informațiilor furnizate de col. (r.) Cojocaru Zaharie, președintele filialei sucevene, și lt. col. Bădăluță C., la aniversare au fost invitați să participe prefectul, președintele CJ, primarul Sucevei, comandanții garnizoanelor Câmpulung, Suceava, Vatra Dornei, Fălticeni, comanda IJJ Suceava, președinții asociațiilor veteranilor din MApN și MAI, CMRR din MAI și SRI, “Cultul Eroilor”, văduve ale CMMR, membri ai structurii sărbătorite.
În programul adunării se vor regăsi un raport la 20 de ani de activitate al ANCMRR – col. (r.) Cojocaru Zaharie; un documentar despre filiala suceveană – contra-amiral Ivanasciuc Ioan, vicepreședintele filialei sucevene; prezentarea de informații cu caracter patriotic și militar, cărți, articole din mass-media – col. (r.) Gușu Doru, șef al compartimentului cultural; un stand de filatelie și numismatică – col. (r.) Fodorea Fănică; acordarea de diplome aniversare unor personalități publice și militare, participanți, văduve.
În acest context, col. (r.) Cojocaru Zaharie ne-a precizat că Guvernul a instituit, în urmă cu câteva zile, Ziua rezervistului militar, care se va sărbători în fiecare an, la data de 31 mai. Potrivit HG, “instituțiile publice din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională pot sprijini, în condițiile legii, manifestările prilejuite de acest eveniment”. HG mai precizează că “prin rezervist militar se înțelege orice persoană care deține grad militar în rezervă sau în retragere”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: