Pentru nereguli în folosirea fondurilor asociației de proprietari

Administrator lăsat fără atestat

Inspectorii primăriei au constatat mai multe nereguli în ceea ce privește gestiunea de casă, cât și la repartizarea facturilor pentru utilități

 

Un administrator de asociație de proprietari rămâne fără atestatul pentru ocuparea acestei funcții. Aceasta după ce consilierii locali suceveni au hotărât în acest sens, în cauză fiind Gabriela Lungu, de la Asociația de proprietari H 10. Decizia este urmare a unui control de fond la această structură, efectuat de Serviciul „Asociații de proprietari” al executivului, în intervalul 15 martie 2010-15 aprilie 2010, prilej cu care s-au constat mai multe nereguli în ceea ce privește gestiunea de casă, cât și la repartizarea facturilor pentru utilități.
Cu ocazia verificărilor s-a depistat neînregistrarea în registrul de casă, de către administratorul Gabriela Lungu, a unor chitanțe care totalizează aproximativ 2215 lei. De asemenea, inspectorii primăriei au descoperit chitanțe înregistrate de câte 2 ori, precum și alte asemenea formulare cu erori, suma reală de 60 lei, spre exemplu, fiind mărită prin adăugarea a încă unui zero. Pe de altă parte, în contabilitatea asociației s-au identificat plăți fără documente justificative către prestatori de servicii de reparații la interfon, subsol, coloana de apă rece sau țeava comună.
Inspectorii Serviciului „Asociații de proprietari” au procedat la corectarea erorilor din registrul de casă, soldul fiind de circa 7132 de lei. Astfel, restanțele de 5126 lei către societatea de utilități comunale ACET, impozitul pe salariul administratorului, în valoare de 1326 de lei, precum și alte datorii către furnizori vor fi suportate de către Asociația de proprietari H 10. „La data începerii verificărilor, administratorul Gabriela Lungu a dat un angajament pentru achitarea integrală a sumelor până la data de 30 aprilie 2010, acesta nefiind respectat. Pe 1 mai, dna Lungu mai avea de achitat către ACET suma de 3019 lei”, declară șeful Serviciului asociații de proprietari, Mihai Hanceriuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: