Nemulțumiți că Guvernul vrea să le radă 25% din burse

Studenții suceveni vor să iasă în stradă !

Membrii Asociației Studenților Universității Suceava (ASUS) au protestat ieri împotriva deciziei Guvernului de a le diminua cu 25% cuantumul burselor și de a le reduce cu 15% subvențiile la cămine și cantine. Ei au ales ca formă de protest greva japoneză, purtând, preț de două ore, în intervalul 10 – 12, banderole albe.

 

Universitatea “Ștefan cel Mare”

Potrivit declarațiilor Oanei Paraicu, studentă în anul I la Facultatea de Inginerie Alimentară, atât ea, cât și alți membri ai organizației ASUS au împărțit studenților din universitate circa 120 de banderole albe.
Președintele ASUS Suceava, Alin Filimon, ne-a comunicat că „studenții suceveni vor ieși în stradă” dacă guvernul nu va renunța la decizia de a le rade bursele și de a le diminua subvențiile la cămine și cantine. „Vom fi solidari cu membrii Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România și vom ieși în stradă”, ne-a precizat Alin Filimon.

Statul vrea să economisească 17 lei/student

Potrivit site-ului www.anosr.ro, după diminuarea cu 25% a burselor studenților și reducerea cu 15% a subvențiilor la cantine și cămine, statul va reuși să economisească fabuloasa sumă de 17 lei pe cap de student. „ANOSR consideră că un guvern responsabil trebuie să întocmească o strategie capabilă să scoată țara din impas și nu să aducă mai multe probleme, sacrificând studenții. Lezarea drepturilor studenților doar pentru a-i alinia cu celelalte categorii sociale nu ar fi o decizie responsabilă și nici etică. În contextul în care există un număr de 300.000 de studenți pe locuri bugetate de la stat, o reducere a subvenției de masă și cazare cu 15% și a burselor cu 25% ar aduce o sumă infimă și fără ajutor Guvernului, însă probleme mari studenților. Reamintim că, pentru burse, statul cheltuie 69 lei/student, 25% însemnând 17 lei economie”, informează ANOSR.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: