Bășcălia salvează România (?)

S-ar părea că, pe mai departe, țara rămâne ruptă-n două. Se vede treaba că nici unii și nici alții n-au pe unde scoate cămașa. Drept pentru care fiecare pe contul lui s-a suflecat și… De câteva săptămâni, puterea a luat armele din dotare (lama, briciul, sabia și barda) și face semne cu ele, le rotește pe deasupra capetelor ălorlalți, amenințând că taie, că o să-i taie. Ăilalți, după cum le va fi fiind felul (că nu seamănă între ei), ba stau cu falca-n palmă gândind că o să treacă și asta cumva, iar ei (alții – treaba lor!) o să se vadă scăpați, ba se-adună în câte-o piață și protestează (unii încruntați, mânioși; alții, cu ochișori surâzători, de parcă n-ar pricepe prea bine ce se petrece, însă lor oricum le pare bine dac-au pus-o de-un chiul organizat).

 

L.D. CLEMENT

Fiecare parte din înfruntarea asta socială și-a găsit, pare-se, câte-o supapă. Primii flutură vorba aceea, „răspunderea” (de parcă până acum îi va fi obligat cineva să lucreze fără răspundere!), iar cu asta ar zice că au și rezolvat ecuația (lor). Ultimii (da, așa!), ăia oricum atât de vai de capul lor încât dacă li se aplică tratamentul solidarității și li se umblă la procente abia de le mai rămâne de-un pahar de apă chioară și-o bomboană de colivă pe zi, ultimii, zic, se gheboșează pe zi ce trece-n și-și storc fierea în sudălmi. Ba au mai scos și bancuri, la care râzi, dar râzi mânzește. Poate că mâine-poimâine or începe să și cânte! Dacă în gena noastră națională va fi fiind și informația că greul trece hlizindu-te de el, înseamnă că ea funcționează la fel, și sus, și jos. Fiecare îl ia-n bașcă pe ălalalt?! N-o să meargă… Fiindcă, bunăoară, conu Leonida zicea: „Pensia e bașca, o am după legea a veche. E dreptul meu, mai ales când e republică”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: