Primarul Olarean ar vrea să scoată castanele din foc cu mâna consilierilor locali

Consilierii locali PSD din municipiul Rădăuți au cerut de urgență un control excepțional al Curții de Conturi privind modul în care primarul orașului, democrat-liberalul Aurel Olarean, a gestionat fondurile publice până în momentul de față.

 

Purtătorul de cuvânt al organizației PSD Rădăuți, consilierul local Tiberiu Maierean, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că municipiul Rădăuți este un oraș condus „infracțional” și că prin proiectul de hotărâre privind încheierea contului de execuție a bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2009, primarul Aurel Olarean dorește să acopere cu mâna consilierilor locali toate „matrapazlâcurile economico-financiare pe care le-a făcut de la începutul mandatului și până la începutul anului 2010”.
Alesul social-democrat a mai arătat că, printre altele, primarul dorește aprobarea pentru cheltuirea banilor pentru Reve-lionul din 2008, când la Rădăuți trebuia să vină formația Boney M, care nu a mai concertat, dar pentru care s-au plătit aproximativ 80.000 lei, sau pentru plata cheltuielilor legate de racordul energetic de mare putere în parcarea centrală a orașului Rădăuți pentru instalarea unui patinoar privat, dar și a energiei electrice utilizate în funcționarea patinoarului, totalizând peste 95.000 de lei.
Maierean a mai spus că printre neregulile constatate se mai află favorizarea unor firme apropiate primarului, care au fost scutite de la plata a diverse taxe sau chirii, organizarea de licitații după ce lucrările erau executate sau divizarea unor lucrări mari în segmente, pentru a fi executate prin încredințare directă.
El a subliniat că cea mai păguboasă acțiune a primarului este lupta acestuia cu Societatea de Servicii Comunale din Rădăuți, la care singurul asociat este Consiliul Local, cu intenția falimentării acestei firme care apoi să fie vândută unor apropiați ai primarului.
„Trecerea terenului pe care își desfășoară activitatea Servicii Comunale la Primărie, apoi vânzarea lui unei firme străine pentru construirea unui supermarket este un alt mare interes al domnului primar Olarean”, a mai spus Maierean.
El a explicat foarte clar că nu dorește ca prin votul consilierilor locali să fie legitimate ilegalitățile constatate, iar consilierii locali PSD solicită sesizarea organelor de urmărire penală și a Curții de Conturi pentru un control excepțional, la cererea CL Rădăuți.
Maierean a mai spus că în cazurile semnalate au fost depuse plângeri penale care sunt în prezent cercetate de DNA Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: