Prea multe proiecte europene reportate

Vicepreședintele Organizației Județene Suceava a PSD, Ovidiu Donțu, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că economia românească poate fi repornită prin finanțarea proiectelor europene ce au fost reportate, arătând că în prezent economia țării nu mai poate produce pentru a susține cheltuielile publice.

 

Ovidiu Donțu, care candidează pentru fotoliul de președinte executiv al PSD, a mai spus că în momentul de față ceea ce este denumită ca fiind absorbția fondurilor europene este în relitate de sub zece la sută. Cu toate acestea, în mod paradoxal, pe unele măsuri, există numeroase proiecte care au fost punctate, aprobate și reportate.
Astfel, tânărul social-democrat a dat ca exemplu măsura 3.2.2 – Renovarea și dezvoltarea satului finanțată din PNDR, unde au fost depuse 1099 de proiecte eligibile, din care doar 295 au fost selectate. „Un număr de 804 proiecte bune nu sunt finanțate. Pentru 804 localități nu sunt finanțate lucrări de construcții de drumuri, alimentări cu apă, infrastructură socială și culturală”, a explicat actualul vicepreședinte al PSD Suceava, care a arătat că valoarea proiectelor reportate este de două miliarde de euro, iar finanțarea acestui tip de investiții ar putea duce la crearea de 40.000 de noi locuri de muncă.
El a menționat că numai în județul Suceava au fost reportate 48 de astfel de proiecte, în valoare de 120 de milioane de euro, care ar putea crea 2500 de noi locuri de muncă.
„Considerăm că se impune o renegociere, astfel încât fondurile alocate României să fie îndreptate către măsurile cele mai căutate. Direcționarea împrumuturilor către acest tip de investiții și chiar finanțarea acestor proiecte de la bugetul de stat va duce la repornirea economiei”, a spus Donțu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: