Box și clasa lui de „mâzgălitori”

 

„Me-ta-fo-re Box” se intitulează expoziția care va fi vernisată vineri, 21 mai a.c. (în zi de praznic al Sf. Împărați Constantin și Elena, când, de altfel, ne cam așteptăm – după anterioare experiențe – ca un anumit artist plastic sucevean să se întâlnească, și oficial, cu publicul). Expoziție despre care aflăm că va cuprinde, la Galeria de artă „Ion Irimescu” din Suceava (a filialei Suceava a UAP), aproximativ 350 de lucrări de grafică semnate de… „Mâzgâlicii” de la Școala cu Clasele I-VIII Nr. 10 Suceava sau, cum spune profesorul lor, „clasa de mâzgălitori” a lui Konstantin Ungureanu-Box. Adică numeroși elevi din clasele a V-a B, a V-a D, a VI-a C, a VII-a B de la școala din cartierul Obcini, în lucrările cărora, înțelegem, se va regăsi, nu doar ca inspirator și îndrumător, profesorul lor de… mâzgălituri. Altfel spus, KU-B împreună cu elevii săi, între elevii săi; nu (doar) alături. Vor netezi incursiunea publicului spre lucrările expuse universitara Sabina Fînaru și publicistul Tiberiu Cosovan.
Un moment muzical-poetic va fi susținut de Mîndrilă Oana, clasa a VII-a (chitară) și Alexoaie Mara, clasa a VIII (versuri din… primul volum!). În calitate de invitați, vor participa la vernisaj elevii Hreniuc Moroșanu Ana Maria (Școala Nr. 3) și Humeniuc Cezar (Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”), ambii de clasa a VII-a.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: