Ambulanța se află în pragul sinuciderii financiare !

Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) se află în fruntea datornicilor din rândul furnizorilor de servicii medicale din județ, cu datorii de peste 300.000 de lei la reparații auto, carburanți și salarii, a informat ieri purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, bioing. Adrian Popescu.
Potrivit lui, la 30 aprilie 2010, SJA avea datorii restante de 280.000 lei, iar la 13 mai acestea au crescut la 339389 lei (peste 3 miliarde în bani vechi). “Ei spun că această situație s-a creat din cauza
subfinanțării pe primul trimestru al anului 2010, din acest motiv nu au semnat nici contractul-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate, fiindcă nu au fost de acord cu suma lunară alocată. Ei au cerut mediere la nivelul Casei Naționale, să vedem ce vor rezolva”, a spus Adrian Popescu.

 

Directorul SJA, dr. Daniel Martiniuc, ne-a declarat ieri că nu a încheiat contractul cu CAS pentru că bugetul alocat este cu 8% mai mic ca anul trecut. De aceea, spune dr. Martiniuc, a solicitat Prefecturii și CAS ca, la următoarele negocieri pe marginea contractului, “să fim asistați de reprezentanții CNAS”.
Directorul SJA a precizat că “declinul” acestei instituții a început în decembrie trecut, când bugetul alocat a fost de doar 4 miliarde, insuficient pentru plata tuturor cheltuielilor, inclusiv a salariilor.
“În ianuarie 2010 am primit 6 miliarde, cu care am plătit salariile pe decembrie, fiindcă având o finanțare redusă, banii au fost insuficienți pentru plata salariilor. Am diminuat sporurile salariale în ideea că, încheind contractul cu CAS, banii vor fi returnați oamenilor. Am solicitat ca, până în iunie, când se vor aplica măsurile de diminuare a salariilor, să fim pe picior de egalitate cu toată lumea. Să se plătească retroactiv drepturile salariale, datoriile la furnizori și să intrăm în stare de normalitate”, ne-a declarat ieri Daniel Martiniuc.
El a adăugat că, “dacă semnăm contractul pentru o sumă care nu ne acoperă o bună parte din cheltuielile lunare, ne sinucidem”. “Din punctul nostru de vedere, ne facem datoria în continuare, dar așteptăm de la autorități un semnal că lucrurile se pot îndrepta”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: